grönsakslasagne
Igår var jag ute med Fia och Lina. Det blev en grymt sen utgång och vi blev nekade på två ställen. Det ena var stängt och det andra hade tydligen 20 årsgräns så vi gick till Harry B James. Det var jätte kul, lite hög musik dock. Idag är man bakis och trött. Lite ångest över att jobba imorn. Blä!
Just nu sitter jag och degar efter maten. Jag gjorde en veggolasagne som blev grymt god så därför lägger jag ut receptet. Strax ska vi baka lussebullar, yummie!
Ugnstemp 200 grader
GRÖNSAKSRÖRA:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
7-8 morötter
1 burk krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 svampbuljongtärning
½ tsk basilika
2 krm timjan
½ tsk aromat
salt och vitpeppar
SÅS:
50 g margarin
1 dl mjöl
½ dl grädde
mellanmjölk
2 dl riven ost (av lite starkare sort)
Tillagning
Finhacka löken, skiva och skär zucchinin i små tärningar. Fräs löken mjuk i matfett utan att ta färg. Pressa i vitlök och blanda ner zucchinin och morötterna. Fräs tillsammans ett par minuter. Tillsätt tomatkross, puré, vatten och buljongtärning. Krydda. Låt röran puttra 15 min.
Till såsen
smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Häll i grädden och späd med mjölk och koka såsen i 5 minuter. krydda med salt och peppar och rör i osten.
Smöra en ugnsform med höga kanter. Varva lasagneplattor, grönsaksröra och sås i formen. Sista lagret ska vara ett lager sås. Gratinera i 40 minuter. Servera med grönsallad.
Just nu sitter jag och degar efter maten. Jag gjorde en veggolasagne som blev grymt god så därför lägger jag ut receptet. Strax ska vi baka lussebullar, yummie!
Ugnstemp 200 grader
GRÖNSAKSRÖRA:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
7-8 morötter
1 burk krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 svampbuljongtärning
½ tsk basilika
2 krm timjan
½ tsk aromat
salt och vitpeppar
SÅS:
50 g margarin
1 dl mjöl
½ dl grädde
mellanmjölk
2 dl riven ost (av lite starkare sort)
Tillagning
Finhacka löken, skiva och skär zucchinin i små tärningar. Fräs löken mjuk i matfett utan att ta färg. Pressa i vitlök och blanda ner zucchinin och morötterna. Fräs tillsammans ett par minuter. Tillsätt tomatkross, puré, vatten och buljongtärning. Krydda. Låt röran puttra 15 min.
Till såsen
smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Häll i grädden och späd med mjölk och koka såsen i 5 minuter. krydda med salt och peppar och rör i osten.
Smöra en ugnsform med höga kanter. Varva lasagneplattor, grönsaksröra och sås i formen. Sista lagret ska vara ett lager sås. Gratinera i 40 minuter. Servera med grönsallad.
Kommentarer
Postat av: Mätt mamma
Gott, gott, gott, jättegott, mums, gott, underbart, gott, mätt! ........... Vill ha mer :D
Postat av: Sara
Det vankas lasagne här hemma till middag också ^^
Postat av: joel
white chocolate, snart på harry b james nära dig.
Postat av: Noija
Måste säga att du bloggar alldeles för sällan!
Trackback