Rödbetsbiffar

Min kära mor önskade receptet på rödbetsbiffarna och det ska hon få =) Tyvärr är sidan som jag hittade receptet på nere för tillfället men jag tror jag minns ungefär hur det var. Läs igenom hela receptet innan du tillagar maten!


Ingredienser:

  • 4 Färska rödbetor, alltså INTE inlagda
  • 4-5 Potatis
  • 1 Lök
  • salt, peppar, kryddor efter smak



Tillagning:
Innan jag börjar med tillagningen måste jag säga att det är väldigt svårt att uppskatta hur många biffar det blir. Jag brukar ta 4 rödbetor och 5 potatisar och då har det blivit kanske biffar för 2 personer om man äter mycket som jag gör.

Koka lika många rödbetor som potatisar, ev. en mer potatis. Rödbetor har ca 20-30 minuters längre koktid än potatis. När allt har kokat klart ska skalet på rödbetorna skalas av, görs lätt med en matkniv. Beware of den röda färgen från rödbetorna som svårt går bort! Finhacka rödbetorna och löken och mosa potatisarna, lägg allt i en bunke och krydda efter smak. Ju mer finhackat det är desto bättre blir biffarna, annars kan dom lätt falla sönder. Forma därefter små biffar med händerna och stek i smör så att biffarna tar lite färg och löken tillagas. Om man vill kan man svetta* löken i en panna innan man har i den i biffarna. Servera med SMÖR i mängder, grönsaker och ev. ris, pasta eller potatis. Enjoy!

Obs! Dessa biffar är inte goda att frysa in tyvärr.


* Svetta = tillaga i pannan utan att löken tar färg. Den ska alltså bli mjuk och genomskinlig.



Det var allt från mig denna gång. På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0