Minnet är för kort

Det var ngt jag skulle skriva men nu minns jag inte längre vad det var.

Det kanske kommer.

Tacka salt och peppar för det.

Jul jul, strålande jul

Nu är det jul igen o nu är det jul igen o julen varar än till påska...... Fast det gör den aldrig så varför man alltid envisas sjunga det är ngt man kan fråga sig. Hur som helst, Julafton har varit här och har precis passerat. Jag kan inte säga att jag såg fram emot denna jul, fråga mig inte varför för det vet jag inte, men nu när den är förbi är jag väldigt nöjd med det som var =) Det blev riktigt mysigt och kul ändå!

Det här året var det pappas jul och den var lika ryttmarkerig som alltid, kaos och uppochner men mysig och bra till slut! Igårkväll vid 8-tiden köpte vi en riktigt julgran, till skillnad från nästan alla andra år då vi har haft plastgran. Och det mina vänner ska jag tala om för er, att ha en plastgran är väldigt bekvämt, inte bara för att hela familjen råkar vara allergisk mot riktig gran utan också för att plastgranar varken barrar eller sticks! Jag visste inte ens att jag var allergisk men efter att ha dykt in i halva granen för att kämpandes hänga upp julkulorna kliade det väldigt mkt på armar, händer och i näsa. Systrarna nyste och kliade dom också!

Tidigare på dagen klädde vi granen hos mamma, en plastig sådan, det var mindre smärtsamt =P Samtidigt ylade vi på jullåtar och fotade allt man kunde, iaf jag och sofie.. Därefter kom kroken och hälsade på. Vi alla sjöng singstar och Sofie, jag och kroken hade en liten fotosession.

Idag gick jag, Sofie, Mamma, Sam, Linus och Alex upp kl 10 och åt julgröt. Sara sov hos pappa och Malin jobbade. Sen hade vi tidig julklappsöppning precis efter frukosten och jag fick massa kul! Bland annat en väggklocka, ett duschdraperi, snygga krukor, koppar, en blueskväll på fasching med mamma, en check på systemet och lite annat smått och gott =) Efter det bar det av till pappa där vi kollade på Kalle, åt och sen öppnade julklappar och vid det laget hade Malin slutat jobba och kommit hem. Efter matkoma och fler julklappar åkte vi hem till mamma igen där Sara och Malin fick sina julklappar av Mamma, Sam, Alex och Linus. Sen blev det singstar som aldrig förr =)

God Jul!

image16 image15

Stress

Imorn får jag lön vilket innebär att mina räkningar ÄNTLIGEN kan betalas och att några av mina skulder kan försvinna. Fifaen va skönt!

Den här helgen ska jag på ngt jävla vänster hinna med en massa jävla prylar.
Klä två julgranar
baka julgodis
köpa alla julklappar,
storstäda rummet
gå på fest

Det finns säkert mer som jag inte kommer på just nu.

Det känns som att allt detta bara stressar upp mig. Jag har ingen julglädje eller stämning alls just nu! Kan inte fatta att det är julafton om några dagar. Allt detta känns helt onödigt om jag inte ska få ut ngt av det. Hoppas det kommer, för just nu vill jag bara släppa allt och sova, eller typ skjuta upp julafton. Men det kan man ju inte göra.

Mina fina

Jag har världens finaste vänner!

I det här inlägget vill jag speciellt tacka Sara, Gustav, Lovisa och Kroken. Ni har funnits här för mig otroligt mycket dom senaste dagarna och utan er hade jag haft det så otroligt mycket svårare! Tack mina fina!

STEG

Har varit på konserten på steg två dagar i rad och jag måste säga att det har blivit en högre standard med åren. Grymt bra konserter!

Kolla in Inval 1+2 Rouge och Lovisa + Sara Take me or leave me på måndagen. Grymt!!!

http://estetiska.se/071217mondayconsert.htm
http://estetiska.se/071218tuesdayconcert.htm

Ängslig

Jag har en sten i magen, den vill inte försvinna. Jag hoppas att den är borta imorn när jag vaknar!

Panikångest

Igår hade Julia födelsedagsfest så jag, gustav, lovisa, sara och julle tog sällskap ut till björkhagen. Allt var i sin ordning när vi kom dit, vi satt i soffan och fotade och chillade. Nån timme in i festen kände jag mig helt plötsligt ledsen och fick lite ångest, kände en klump i halsen och vände mig mot Lovisa och sa "det känns som att jag ska börja gråta", vilket jag några sekunder senare gör. Tårarna forsade ut, jag började hyperventilera och mitt hjärta slog så hårt att jag inte visste vad jag skulle göra av mig själv. Varpå Sara och Lovisa tar med mig ut och lugnar ner mig. När jag var relativt lugn igen frågade jag vad fan som hände och båda svarade i kör att jag antagligen precis hade fått en panikångest attack. Omtumlad och fortfarande med lite ångest i magen gick jag in igen och tog det lugnt. Någon timme senare satt jag i soffan med kroken och sven när jag plötsligt började hyperventilera igen. Denna gång kände jag mig helt skräckslagen och ännu en gång sprutade tårarna. Hjärtat slog så hårt att jag trodde att det skulle sprängas och hela jag var som förlamad, jag kunde inte röra på mig eller prata. Jag trodde att jag skulle dö. Alla försökte prata med mig men jag minns knappt vad dom sa och när jag försökte svara kunde jag inte. Jag kan aldrig förklara känslan jag hade, det var som alla intryck man får under en livstid pressades ihop och trycktes in i en på en gång.
När dom hade lyckats lugna ner mig följde kroken med mig hem och sov över, ville inte va ensam.

Det är det läskigaste jag har varit med om i hela mitt liv, jag vill aldrig vara med om det där igen!

Tack för att ni är världens finaste vänner!!!

En intressant historia om vad thé har betytt i mitt liv

Något är på tok!

Jag känner mig rätt frusen nu när vinter kryper nära inpå och lite avis blir jag allt när jag ser alla dessa kaffe- och thédrickare mysa med händerna kramandes runt sina koppar. Som den antikaffe- och thédrickare jag är, och i många år har varit, finns det inte många varma alternativ kvar. I ärlighetens namn har det aldrig stört mig heller, men däremot verkar andra reagera starkt på detta.

När jag var liten drack jag thé ganska ofta, självklart med 7 kilo socker i koppen. Man kan väl säga att jag drack socker med lite thé i. Med åren slutade jag dricka det och nu för tiden när man tydligen är en såndär vuxen sak, och ska byta från saft till vuxendricka, ska alla bjuda på kaffe eller thé när man fikar eller bara hälsar på någon. Så jag har tackat ja till thé nån gång men insett att det smakar som varm blandsaft med på tok för mycket vatten i, plus eventuell sockerinvation så efter den insikten sket jag i det där med varma drycker och började tacka nej ill alla artiga människor där ute. Alla har alltid reagerat likadant när dom hör att jag varken dricker thé eller kaffe;

 "Men vad dricker du när du vill dricka något varmt då?"

Som att det vore en av världens konstigaste grejer att man inte dricker något varmt varje dag, fast det kanske det är? Det skulle väl vara varm choklad, men det blir lite tröttsamt att dricka det flera gånger om dagen, varje dag.


Poängen i den här oändliga historien är hur som helst att jag nu försöker lära mig att dricka thé. Jag har nog inte funderat på varför egentligen.. Igår testade jag mig fram med olika thésorter, olika mängder socker, med och utan mjölk, blandade och hade mig. Det är inte galet mycket socker i, även om mitt mål nog är att dricka thé utan socker en vacker dag. Men jag måste säga att det värmer gott både i händerna och i halsen och mysigt är det faktiskt också!


För er som har läst såhär långt har verkligen något att skriva ner i er kom ihåg-lista, för det här, mina damer och herrar är grymt viktig och framförallt otroligt intressant information som man inte ska gå miste om!


självförtroende, självkänsla

Vad fan är skillnaden?

Jag har faktiskt aldrig riktigt vetat, och jag har kollat upp det på internet men informationen tycks aldrig, ALDRIG, fastna av nån anledning...

Sen är det ju så många som tror sig veta och säger helt olika saker jämfört med varandra så jag är just nu bara väldigt förvirrad.

stämmer detta måntro?
Självförtroende ligger på det intellektuella planet, att ha förtroende för det man gör.
Självkänsla ligger på det känslomässiga planet, att känna sig tillfreds med sig själv.

och var passar hela utseendegrejen in, självförtroende eller självkänsla?

grönsakslasagne

Igår var jag ute med Fia och Lina. Det blev en grymt sen utgång och vi blev nekade på två ställen. Det ena var stängt och det andra hade tydligen 20 årsgräns så vi gick till Harry B James. Det var jätte kul, lite hög musik dock. Idag är man bakis och trött. Lite ångest över att jobba imorn. Blä!

Just nu sitter jag och degar efter maten. Jag gjorde en veggolasagne som blev grymt god så därför lägger jag ut receptet. Strax ska vi baka lussebullar, yummie!



Ugnstemp 200 grader

GRÖNSAKSRÖRA:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
7-8 morötter
1 burk krossade tomater
3-4 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 svampbuljongtärning
½ tsk basilika
2 krm timjan
½ tsk aromat
salt och vitpeppar

SÅS:
50 g margarin
1 dl mjöl
½ dl grädde
mellanmjölk
2 dl riven ost (av lite starkare sort)

Tillagning
Finhacka löken, skiva och skär zucchinin i små tärningar. Fräs löken mjuk i matfett utan att ta färg. Pressa i vitlök och blanda ner zucchinin och morötterna. Fräs tillsammans ett par minuter. Tillsätt tomatkross, puré, vatten och buljongtärning. Krydda. Låt röran puttra 15 min.
Till såsen
smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Häll i grädden och späd med mjölk och koka såsen i 5 minuter. krydda med salt och peppar och rör i osten.

Smöra en ugnsform med höga kanter. Varva lasagneplattor, grönsaksröra och sås i formen. Sista lagret ska vara ett lager sås. Gratinera i 40 minuter. Servera med grönsallad.

Mysa till tusen

När jag vaknade idag kände jag för hypermys! Jag letade upp ett recept på veganska scones och började baka. Dom står i ugnen nu. Mumma!

Scones
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl vatten
1msk olja
1/2 dl solrosfrön

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl,salt, bakpulver, solrosfrön. blanda i vatten, olja. Knåda degen. Forma till små bullar. Skåra och nagga bullarna. Sätt in plåten i ugnen i ca 15 min

mys!

Dreads

Tjingeling!

Jag har velat göra dreads hur länge som helst men aldrig vågat och för nån vecka sen sa det kabom i mitt huvud och nu känner jag att det är dags. Snackade med lurren som sa att hon kunde göra dom åt mig i utbyte mot kaka vilket jag tyckte lät jävligt bra! Har snackat lite om det på jobbet med tjejorna och dom tyckte att jag skulle kolla det med mina chefer innan så att det verkligen är okej att jag gör dreads. Vore jobbigt om jag dök upp med dreads och upptäckte att det inte är tillåtet och blev hemskickad igen!

Idag ringde en av mina chefer och sa att det ryktades om att jag ska göra dreads och jag svarade att det är något jag vill göra men hade tänkt kolla upp innan. Varpå han svarar att det är strängt förbjudet. Det har minsann dom högsta cheferna sagt. Så det känns lite jobbigt att dom kan bestämma hur jag ska se ut =/ Hade det inte varit för den fasta tjänsten han erbjöd mig i samma veva och för att jag trivs så bra på jobbet hade jag nog letat nytt jobb så att jag kan få se ut som jag vill. Ja, du läste rätt. Fast tjänst!

Det jobbar fyra gravida kvinnor på mitt jobb, även några gravida män men dom är konstant gravida så dom slutar aldrig. Jag blev hur som helst erbjuden en av tjejernas tjänst medan hon är borta. Så det blir väl ett vikariat på ett år =) Ska snacka mer om det på månad, så vi får se vart detta leder. Får helt enkelt vänta med mina dreads =/


jobba sova äta skita

Mitt liv går just nu ut på att jobba, sova, äta och skita och det är väl lagom kul.

Idag är det onsdag och jag har jobbat ihop 30 timmar redan. Pust va ont i fötterna man får! Igår jobbade jag ett riktigt långt pass på 15 timmar vilket kändes lite idag. Skulle ha slutat efter lunch idag men icke sa nicke. Elin är sjuk så Sandra hade blivit själv på konferensen om jag hade gått så jag fick lov att stanna kvar och hjälpa till, vilket inte gjorde så mycket iofs. Mer pengar till mig!

Typ samtidigt som jag började jobba hos vasakronan blev jag vegetarian vilket krockade lite då dom inte har någon varm vegetarisk mat. Man kan ju fråga sig varför! Jag har i vilket fall som helst inte lyckats hålla mig borta från kötträtterna eftersom att jag verkligen inte klarar mig på sallad varje dag. Men vindarna vände för någon dag sen när en av kockarna, Patrik, fick reda på att jag försöker bli vegetarian. Han sa att jag bara behöver säga till nån av kockarna kort innan jag ska käka så kan dom fixa krubb åt mig. Den enda jag vågar fråga är honom, får se hur lång tid det tar innan han tröttnar =P Nu har jag iaf käkat veg, även på jobbet, två dagar i rad tack vare honom.

Vad händer resten av veckan då?
Torsdag och fredag är jag grymt ledig så det blir mycket sömn! Ska väl försöka träffa nån också =)

Ska på kalas på Fredagkväll och det ska bli trevligt!

På lördag blir det lussekattsbak hemma och sen ska jag och mamma laga kvällsmaten. Vegobiffar till folket! =)

Ps. Idag fick jag veta att en av mina chefer har varit med i "du är vad du äter" så nu ska jag leta reda på det avsnittet. HIHI!!


RSS 2.0