SOF, Liu och Made in Sweden

Igår efter skolan åkte jag hem och lagade lite mat för att ladda batterierna inför dagens bravader.

Jag och Edith gick till campus typ 13.30 och började köa inför SOF-biljettsläppet. Edith som inte behöver köa för biljetter gjorde mig bara sällskap, men gick kl 15 då Carina och Jenna kom förbi och satt och köade med mig. Vi satt och spelade kort och chillade. Typ kl 17 kom Elenor och joinade, en halvtimma senare kom Sofie och hon hade med sig mat och gott för en hel armé vilket var nice. Carina stack iväg nån timme och byttes av av nån kille, men hon kom tillbaka sen. Så där satt vi alla och åt massa gott och spelade kortspel efter kortspel. Det var riktigt trevligt! Christian kom och hämtade mig och Sofie 21.30. Elenors två kompisar kom och bytte av under natten. Jag var sjukt trött när jag kom hem till Christian! Jag satt från 14.00 till 21.30 *puh*

Väl hemma hos Christian blev det mys i nytvättade lakan med en film. Vi såg butterfly effect, bra film!


Jag  borde väl uppdatera om annat, det känns som att det var ett tag sen jag skrev sist. Jag kan inte påstå att det finns så mycket att uppdatera dock =P Jag är uppskriven på en till kurs på komvux precis så nu får jag mer pengar, woho! Det är ju dags att söka till universitetet nu också, om två veckor är sista ansökningsdagen. Allt är så krångligt bara. Förr har man sökt på ingångar men nu verkar det vara så att man söker på årskurser typ, vilket suger eftersom att jag inte har nån aning om vilka åldrar jag vill jobba med ju.. Måste snacka med min syo och se om jag har missförstått allt.


Vet inte om jag har berättat att jag har sökt till en "sångtävling". Made in Sweden är på turné nu och då har dom ett litet evenemang i samma veva. Två personer från varje stad dom besöker ska få uppträda inför publik och inför Laila Bagge och/eller Anders Bagge. I Linköping är det på lördag i Ikanohuset och jag har då sökt =) Jag får veta på Fredag om jag är en av dom två utvalda i Linköping. Lite nervöst men kul! =)

Önska mig lycka till!

Kraaam!

Varför går tuppen upp så tidigt

Jag är trött!!

Igår blev en lång dag med massa skoj på schemat... Tuppen väckte mig typ kl 6. Jag hade matte vid 10, sen käkade jag världens äckligaste matlåda i skolan. Därfter bar det iväg till sjukhuset där jag gav blod. Eter det blev jag jättetrött! Drog hem en timma innan det var dags att gå på arbetsutbildning, ska lära mig sälja.. Booring! men men, det är jobb =) Efter ca 3 timmars utbildning åkte jag hem till Christian och hade mys.

Jag gick upp för en timme sen. Idag är jag bajstrött, vill gå o lägga mig igen men jag lär bara bli tröttare av det. Plus att jag tänkte sätta mig och plugga innan det bär av till skolan vid 12, har prov idag.

Ja ni, finns inte så mkt skoj att uppdatera om just nu =P jo, jag kan berätta att jag funderar på att söka idol. Vet inte riktigt varför, kanske för att få feed back, eller för att faktiskt hoppas om att komma med? (I smyg är jag lite skeptisk mot Idol, men det kan ju vara givande att prova..)


Jaha, nähä, om man skulle ta och äta lite frulle då..

kräm (hö hö)

Kaos

bloggen ser lite rolig ut just nu, håller på att fixa om den.. nu måste jag städa så jag får fortsätta sen..

Trots att det borde va onsdag idag, är det söndag i sängen hos mig

Solen skiner utanför fönstret och Hanna är ledig idag =) Jag har dock rätt mycket på schemat..

Jag har precis ätit en fin frulle som jag var och köpte i centrum imorse. Delikatessknäcke a la sesam med skinka, tomat och gurka och lite yoghurt på det. (Alltså inte PÅ mackorna, men det hoppas jag att du fattade) Mums!!

Ska strax gå ut med grisen och sen ska jag chilla ca en timme innan det blir full rulle. Idag är en såndär hurtbulledag. Jag ska tvätta samtidigt som jag ska städa Hongs lägenhet. Dammsuga, damma och moppa. Hela grejen vettu! Efter dom bravaderna lär jag vara lagom mysig. Tvätten håller på till 17, men förhoppningsvis är jag klar med både städningen och tvätten innan det =) Kl 18 ska jag och Sofie träna. Det blir bodyjam tror jag, nån lite mer dansig grej iaf. Tror nog att jag kommer sova gott inatt iaf!

Imorn blir det stadig frukost och sen skola. Efter skolan måste jag käka lunch för sen ska jag till sjukhuset och ge blod och då är det viktigt att man har ätit och druckit mycket under dagen så att man inte svimmar på hemvägen =P

På kvällen sen ska jag på nån utbildning, jag har nämligen blivit provanställd i två veckor.. Jag ska typ sälja pensionsrådgivning och nån försäkring som tillhör..

Nu börjar Viggo bli otålig, dags att gå ut.

Pimp my blogg continues

En anonym själ har skrivit till mig här på min blogg och sagt att han/hon kan hjälpa mig. woho! Men eftersom att personen i fråga var anonym blir det mycket svårare att fixa liksom =P Fast det kanske bara var min syrra som råkade svara utan att vara inloggad eller nåt.. hm..

Om det faktiskt var nån främling jag inte känner så får du gärna skriva igen, fast utan att vara anonym så att jag kan ge dig bilder och bakgrund.. =)

Höres!


Rödbetsbiffar

Min kära mor önskade receptet på rödbetsbiffarna och det ska hon få =) Tyvärr är sidan som jag hittade receptet på nere för tillfället men jag tror jag minns ungefär hur det var. Läs igenom hela receptet innan du tillagar maten!


Ingredienser:

  • 4 Färska rödbetor, alltså INTE inlagda
  • 4-5 Potatis
  • 1 Lök
  • salt, peppar, kryddor efter smak



Tillagning:
Innan jag börjar med tillagningen måste jag säga att det är väldigt svårt att uppskatta hur många biffar det blir. Jag brukar ta 4 rödbetor och 5 potatisar och då har det blivit kanske biffar för 2 personer om man äter mycket som jag gör.

Koka lika många rödbetor som potatisar, ev. en mer potatis. Rödbetor har ca 20-30 minuters längre koktid än potatis. När allt har kokat klart ska skalet på rödbetorna skalas av, görs lätt med en matkniv. Beware of den röda färgen från rödbetorna som svårt går bort! Finhacka rödbetorna och löken och mosa potatisarna, lägg allt i en bunke och krydda efter smak. Ju mer finhackat det är desto bättre blir biffarna, annars kan dom lätt falla sönder. Forma därefter små biffar med händerna och stek i smör så att biffarna tar lite färg och löken tillagas. Om man vill kan man svetta* löken i en panna innan man har i den i biffarna. Servera med SMÖR i mängder, grönsaker och ev. ris, pasta eller potatis. Enjoy!

Obs! Dessa biffar är inte goda att frysa in tyvärr.


* Svetta = tillaga i pannan utan att löken tar färg. Den ska alltså bli mjuk och genomskinlig.



Det var allt från mig denna gång. På återseende!


Matförslag, åh du fattiga student!

Av dom typ max 4 personerna som faktiskt kollar in min blogg ibland är det väl Malin jag hintar till nu. Pimp my blogg då, DAMN IT!! do it! dooooooooo it!

Sitter i the rythm-makers kök, alltså vårat kök, och kokar ärtsoppa. Det är så att när man är fattig får man köpa och tillaga det billigaste man kan komma på. Ärtsoppa är bland det billigaste jag kan komma på, lite omständigt bara att det ska ta typ ett dygn för att göra skiten =P


Annan billig mat, som jag vid det här laget är så trött på att jag tror jag dööör, är:
  • rotsakssoppa
  • tomatsoppa med pasta
  • omelett
  • broccoligratäng
  • mackaronilåda
  • chili con carne
  • fläskpannkaka
  • Random gryta med ris


    Välkommen till hannas värld!

När jag precis har fått pengar brukar jag unna mig spagetti och köttfärssås och då köper jag alltid till köttfärs till chili con carnen. Det är ju så härligt när man kan lyxa till det! Jag tror att jag skulle kunna gå och handla i sömnen vid det här laget, eftersom att jag alltid köper samma saker.

Vad behöver man för att kunna tillaga dessa mumsiga maträtter? jo, det ska jag tala om för dig. (och alla andra fantasimänniskor som läser min blogg)


Om du har detta hemma kan du göra många olika kombinationer, det kan jag lova!

  • Ägg
  • Mjölk
  • Morot + palsternacka, potatis, rotselleri
  • Lök + Vitlök
  • Haricovertes
  • Broccoli
  • Tomat
  • Vita bönor
  • Köttfärs
  • Skinka
  • Chorizokorv
  • Krossade tomater + Tomatpuré
  • Burksvamp
  • Torkade ärtor
  • Pasta
  • Ris
  • Buljong

Man tröttnar snabbt på råvarorna, men om man är lite mer ambitiös än vad jag är kan man nog klura ut variationer på detta. Ett plus är att man lär sig experimentera lite med maten eftersom att man lätt tröttnar på att det alltid smakar likadant.

Ett annat tips jag kan ge är till alla er som gillar eller vill prova på lite vegetarisk mat. Det finns sjukt många olika biffar och grytor man kan hitta på som är helt vegetariska.

Om man kokar potatis, lök och färska rödbetor kan man få fram skitgoda biffar! Man kan även köpa hem röda eller gröna linser och gör asgoda biffar av dom också. Det som är riktigt bra med den vegetariska maten, föruom att den är god, är att det ofta blir väldigt mycket mat för väldigt lite råvaror =)


Oj oj oj, det blev ett långt inlägg idag =) Om det nu faktiskt är nån ensam själ där ute som läser min lilla blogg och undrar över recept på ngt är det bara att fråga så skriver jag ett inlägg med receptet!


Peace out!


Tant Agda, 90 år

Nu kommer en liten händelse jag nästan skäms lite över.

Om du har läst mitt förra inlägg vet du att jag var på ett träningspass i onsdags. Du vet också att jag var helt slutkörd redan innan passet hade börjat, för att inte tala om efter passet! Träningsvärken dagen efter var inte att leka med, det gjorde ont att gå i trappor framförallt. Men som alla vet sägs det att träningsvärken är värst efter två dagar och mycket riktigt...!!! Jag vaknade flera gånger om inatt för att jag hade så ont i benen. Usch, det var en jobbig natt. Idag sjukanmälde jag mig tillochmed för att det gör så ont att gå. Skämmes! Christian kallar mig nu tant Agda för att jag går så långsamt och hackigt =P Jag känner mig rätt ynklig och pinsam som har så ont för en sån här sak, men det är på riktigt! Mina ben viker sig av smärta om jag försöker gå snabbare än en 90-åring eller om jag försöker böja benen när jag ska sätta mig.

Jag tycker synd om mig själv!

Hanna goes hurtbulle

Ännu ett försök i att bli mer tränad, nyttig och allt det där. Jag köpte ett årskort i augusti och har använt det kanske 10 ggr sen dess, SKÄMMES!

Idag var jag, Sofie och Marit på ett pass. Bodypump heter det. Det var typ som styrketräning fast hurtigare, ganska trist. Inget med bodypump för mig tack!

Jag hade lite otur idag med bussarna vilket resulterade i att jag fick halvspringa från gamla linköping till campushallen på 15-20 minuter. När jag var framme såg jag ut som en anfådd tomat. Jag stressade in i salen där alla redan hade börjat uppvärmningen (som jag iofs knappt behövde). Jag hade så mycket mjölksyra i benen när jag kom fram att hela passen var väldigt svårt att orka med. Mina ben skakade så fort jag böjde benen. Jag trodde att benen skulle vika sig varje gång!

På lördag blir det Afrodans, det ska bli skitkul att testa på! Jag kan tänka mig att det är lite roligare, det är ju mer som dans än styrketräning. Och dans är ju kul, trots att jag suger på det!

Annars har jag pluggat en del idag, det är prov imorn. Blä!

Puss!


Pimp my blogg?

Här sitter jag och väntar på att Christian ska komma och hämta mig för idag bär det av till Stockholm.

Jag vill pimpa min blogg med bilder och snygga färger men jag är pinsamt okunnig när det kommer till såntdära datatjafs, så om nån känner sig manad att hjälpa mig kan den ju tjoa lite =) Du kan få ett diplom efteråt!

Moster kom hit imorse och vi fikade och snackade skit. Hon fick massa gamla kläder som hon ger bort till en vän och vi(jag och systrarna) fick parfymer och alkohol som mamma hade skickat med ner. Moster och mamma var nyligen i Marocko och då köpte mamma presenter åt oss. Jag fick en god DKNY-parfym =) Tack mammi!

Uppdaterar mera senare för nu måste jag röka sista ciggen innan vi åker upp till fjollträsk =)

Puss o kram!


Stockholm baby

Imorn ska jag luncha med moster på stan =) sen blir det skola efter det.. historia, bläää!

När Christian har slutat jobba ska vi åka på road trip till Stockholm. Det blir yla till massa bra musik hela vägen upp =) Christian ska på ett möte på lördag så därför åker vi upp. På lördag blir det också lite fest på kvällen, ska bli kul att träffa mina gamla vänner!

Ses på stan!
kram


Förkylning of doom

Jag ska berätta en konstig grej. Jag har ont i min hårbotten, fast bara på höger sida. Jävligt märkligt! Jag funderar på om det har ngt samband med en grej som hände mig för två dagar sen när vi slängde lite möbler.

Jag skulle lyfta en träplanka som låg i en fåtölj och på ngt vänster lyckade jag tappa plankan så att jag fick en hård smäll på hakan. Det gjorde lite ont. Dagen efter kände jag ett sår nästan längst bak i munnen mellan tungan och sista tanden och idag tittade jag i munnen och såg att jag är helt blå/lila under tungen på höger sida.  Scary shit!



Efter en rad munsår vaknade jag igår upp med halsont, som att 4 munsår på en månad inte räckte..

Under dagen dammsög jag hela lägenheten och sen åkte jag och Malin med Hama till tornby och fixade det sista inför vår inflyttningsfest.

På kvällen blev det fest som sagt, temat var "over the top" och jag var påfågel. En sjuk påfågel... När det var dags för festen att dra vidare till HG bangade jag ur och åkte hem till Christian istället. (Jag har världens sötaste pojkvän som kommer och hämtar mig sent på kvällen!) Tur det för under kvällens gång kände jag mig sjukare och sjukare. När jag kom hem till Christian la jag mig i soffan och mådde skit, ont i hela kroppen och snorig som fan. Jag har drömt konstiga drömmar hela natten och även vaknat flera gånger..


Jag drömde en jobbig dröm och vaknade imorse av att jag halvt satte mig upp och gnällde till, precis som i film =P mådde denna dag ännu sämre. Jag har legat i soffan hela dagen och tyckt synd om mig själv. Ont i hela kroppen, snorar, NYSER, ont i huvudet och bihålorna. Usch säger jag bara!

RSS 2.0