Hemlösa

Jag har köpt en bok som heter "Hemlös - med egna ord". Jag har länge tänkt att jag ska rensa bland mina kläder och skor och ge bort till de hemlösa. Men som många andra har jag aldrig fått tummen ur... Nu är det dags!

Jag har precis rensat och fått ihop två kassar med kläder och några par skor. Min plan är åka upp till stockholm med grejerna och dela ut dom där. Jag tänkte baka bröd också.

Planen nu är att ta reda på var härbärgen finns och ta reda på hur saker funkar där och att sen gå omkring med grejerna och mackorna och dela ut till de hemlösa som vill ha.


Om det är någon som har tips eller tankar så dela gärna med dig! =)

Han slog mig, det aset!

Jag har en återkommande dröm om en händelse från när jag och Sofie var i Grekland. Jag kan börja med att berätta om den verkliga händelsen.

Vi chillade på var stammisbar La bamba tills dom stängde väldigt tidigt på morgonen. Efter det ville Sofie och några snubbar från England, som vi hade lärt känna, dra vidare till en klubb som låg precis brevid. Efter många om och men gick vi dit trots att jag var otroligt trött och seg. Väl inne på stället stod vi och dansade till dålig, tung hiphop varpå en snubbe i typ 30 års åldern kommer fram till mig och påstår att jag har tagit hans hatt. Jag sa förvirrat till mannen att jag inte hade hans hatt men han ville inte tro mig. Han sa ännu en gång att jag hade hans hatt och att jag skulle ge honom den på en gång. Fortfarande förvirrad försöker jag få snubben att förstå att jag inte riktigt vet vad han snackar om. Han viftar aggresivt med handen mot mitt ansikte och går därifrån. Jag berättade för Sofie och killarna vi var med vad som precis hade hänt och att jag trodde att han skulle slå mig. Fem minuter senare kommer mannen tillbaka med en kompis vid sin sida och den här gången ser han argare ut. Envist tjatar han om sin förbannade hatt varpå jag, och nu också min syster, säger att vi inte har någon hatt. En sekund senare kände jag hur det sved till över hela min vänstra kind. Han slog mig, det aset! Med öppen hand över hela kinden och örat. Pluppen bakom örhänget flög av. Chockad och rädd som fan sprang jag någon meter bak och gömde mig hos killarna vi var med som snabbt bildade en ring runt mig. En kille sprang och hämtade vakten. Sofie och en kille sprang efter aset men hittade honom inte. Jag stod med rädsla i blicken, tyst med en drink mot kinden och en mur av snälla engelsmän runt mig. De hittade inte killen som slog mig så vi gick. Två av engelsmännen följde mig och Sofie till en taxi så att vi kom hem säkert. Sov ganska dåligt den natten.


Detta har jag drömt i olika varianter. Det är lite obehagligt.

Skärpning!

Jag måste verkligen skärpa mig! Har inte skrivit på några månader nu, illa!

Semestern till Grekland med Sofie var härlig (med vissa undantag), flytten ner till Linköping gick bra och nu bor jag här och pluggar på bajskomvux...

Lite ensamt är det faktiskt. Jag har visserligen Sofie, Malin och Hong att umgås med när ingen annan kan =) Dom där "ingen annan" är dock inte så många. Ibland träffas jag med Fredrik och sjunger till hans gitarrspel, vilket är asnice då jag inte sjunger så ofta nu för tiden =/ Han och hans kompis markus har spelningar på örat, nån krog, och dom vill att jag sjunger med dom där =D

Det är ganska svårt att lära känna folk på kovux, känns som att det inte finns så många hannatyper där. Olika människor varje kurs och alla är mellan 20 - 50 typ.. Dom flesta är mycket äldre än mig tyvärr.

Idag fyller Hong år så det blir fika och käk, sen blir det Intervallen ikväll med Malin.

Jag var i Stockholm i helgen och träffade mina nära och kära vilket var helt udnerbart. Har saknat dom så jävla mycket! Försöker få folk att komma ner och hälsa på vilket går lite segt, men med tiden kommer dom väl =) binnie hade en liten fest med snacks och ölspel, det var hur kul som helst!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen käka ngt. Ska försöka hålla min blogg levande =)

Puss folket

RSS 2.0