Gudars skymning

Gudars skymning va trött jag är!!!


Ska strax gå o lägga mig, behöver all söm jag kan få. (och ändå sitter jag här och skriver ett inlägg) Jag ska nämligen upp kl 5 imorn för att lämna det varma huset och ut till kylan kl 6. Jag och Elin öppnar konferensen imorn så jag måste va på jobbet kl 7. Tio timmar senare börjar helgen, får se om det blir ngn öl i studion. Hoppas! Innan det ska jag iaf träffa Alex om han fortfarande kan. (Alex är ju snubben som går i samma klass som Lovisa och Gustav, för er som undrar. *Binnie och Magda*  hehe.)

Idag slutade jag jobba kl 18 och drog direkt till Steg där musiktreorna hade klasskonsert. Det var nice! Det blev inte leka med magda som vi hade sagt, kom på nu att jag faktiskt hade kunnat säga till henne att det var konsert på Steg så hade vi kunnat ses ändå ju. Bajs då!

Nu är kl 22.22 och jag tänker spontant på Soffi.

Ja ja ja ja ja ja ja jaaa. nu ska jag sova. Jobba, sova, jobba, sova, jobba!

Gonatt!

Snusk

Jag är ledsen att jag knappt har skrivit något alls på senaste men jag har inte haft nån inspiration att skriva.

Dagarna flyter på som vanligt nu för tiden. Jobbar hos vasakronan som vanligt, plockar koppar, fixar fikor och serverar lunch typ. Är ganska trött när jag kommer hem från jobbet, fötterna stinker efter ca 10 timmar instängda i ett par skor =P  Dagarna ser så olika ut, vissa dagar har vi så himla mycket att göra att man knappt hinner sitta ner, vilket känns i dom stinkande fötterna efter en hel dag. Idag jobbade jag det längsta passet än så länge. Började kl 8 och slutade kl 18, tuff dag! Det var också den jobbigaste dagen sen jag började på Vasakronan.

Jag insåg idag hur lata och äckliga folk kan vara! Vi hade Microsoft på konferens hos oss hela dagen idag och det blev mycket kaffe och fika för dessa människor. (Fattar inte hur dom får saker gjorda, det känns som att dom fikar hela tiden.)

Under dagen ställde jag och min arbetskamrat, Elin, ut frukost, fikor och frukt flera gånger åt dom. Hur många koppar kaffe ska dom dricka egentligen?! När dom har druckit klart sitt kaffe lämnar dom kopparna på plats och det är okej, det är ju trots allt en del av vårat jobb att plocka kopparna sen. Men när dom har käkat en halv bulle, macka eller frukt kan dom väl gå tre steg till den stora papperskorgen och slänga skiten istället för att lämna det brevid koppen. Det underlättar för både oss och diskpojkarna och det känns MYCKET fräshare för oss om vi slipper ta i deras halva mackor och frukter som dom har slemmat på. För att inte tala om snuset folk lämnar ibland. Fy fan va äckligt! Eller när dom har spillt mjölk eller kaffe, vilket händer varje dag, låter dom pölarna ligga kvar tills vi torkar upp det. Men men, det ingår ju i jobbet så det får man ta. Men bara principen att det vore en trevlig och snäll sak att slänga sitt skräp själv istället för att anta att andra (Dvs jag och Elin) ändå ska göra det sen är viktig!

När dom ÄNTLIGEN var klara för dagen i hörsalen var det dags för oss att plocka i ordning där och det var det jobbigaste jag har gjort sen jag började jobba hos Vasakronan. (Det låter som att jag har jobbat där i flera år. hehe) Människorna, typ 100 pers om inte fler, hade tagit med sig koppar in och halvt gömt under stolarna så att man nästan inte såg dom. Det var som att gå på skattjakt på knäna och leta efter smutsiga koppar. Yay! Det låg godispapper på golvet, stolarna och även mellan stolarna... Folk är allt för grisiga ibland!

Trots allt detta trivs jag bra på mitt jobb och har en massa skoj! Tänkte att en föreläsning om hur folk KAN- och BORDE bete sig kunde sitta fint. Så tänk på det nästa gång du har ett val att plocka bort din skit eller låta den stå kvar. Det underlättar för alla om du plockar undan efter dig så gott det går!



Vad händer resten av veckan då måntro?

Imorn ska jag jobba som vanligt och efter det ska jag åka hem till Idas nya lya och hälsa på, sen blir det hem och sussa som fan!

På torsdag jobbar jag också och efter jobbet ska jag träffa gustav typ 2 timmar på en fika, sen ska jag leka med magda när hon har slutat jobba.

På fredag är jag nog ledig så då ska jag sova länge och sen ska jag leka med Alex. Kanske blir en öl i studion med snyder och aaron på kvällen.

Lördag blir den första riktigt juliga dagen för mig, pepparkaksbak hos mig efter kl 15 nån gång. Mamma bjöd in mina vänner så hör av dig om du vill komma =) Sen blir det fest på kvällen, vi ska fira Janzon som fyllde 18 för ett tag sen.

Söndag blir latdag som alltid. Lite sushi på den kanske!



Det var allt för mig den här veckan, nästa vecka ska vi prata om källkritik



eller nåt

Tråk

Ja, jag vet att det var hundra år sen jag skrev något. Jag har jobbat hela veckan och det har varit skitkul! (förutom blåsorna på tårna av mina grymt obekväma skor) Har knappt suttit något framför datorn, har liksom inte haft någon lust. Därav bristen på inlägg.

Jobbet går, i vilket fall som helst, bra och jag börjar känna mig mer hemma och som en i gänget och det är ju alltid trevligt! Får dock ingen lön förns i slutet av December, precis innan julafton så det är lite tight just nu. Har inte råd med något och mina räkningar ligger spridda i mitt rum och påminner mig om att jag måste betala dom för sådär en månad sen....

Imorn är jag ledig och på kvällen blir det återträff på STEG, Det ska bli jävligt nice =D Ser verkligen fram emot det! Nästa helg kanske jag och mamma ska till Linköping och festa med systrarna, får se vad som händer med den planen.

Nu ska jag gå på promenad med Alex på söder =)

Över och ut

Jag hatar pengar!

Fan va jag är pank!

Jag har miljoner skulder till alla och det känns inte allt för bra. Får en mindre lön i slutet av månaden så äntligen kan jag börja betala tillbaka till folk, men just nu ligger en obetald räkning som skulle ha varit betald för tre veckor sen.

Ångest!

Do it!

Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig! Lek med mig!


Do it!

Könsstympning

Jag läste i aftonbladet om en 12 årig tjej som dog pga detta ingrepp och efter det var det tydligen nog för dom. Nu finns det en lag i Egypten mot könsstympning. Jag blev glatt överaskad när jag läste att den lagen nu finns i ytterligare ett land, även om det är oacceptabelt att en flicka behövda dö på kuppen och inte för att glömma att nämna hur sjuk hela grejen är. Det är chockerande att en sak som könsstympning fortfarande förekommer, och framför allt att det fortfarande är en så vanlig sak!

Man har ju hört ordet förr, men vet du egentligen exakt vad det innebär?

Fakta:

Termen kvinnlig könsstympning syftar på borttagande av hela eller delar av det kvinnliga könsorganet.

I sin lindrigaste form innebär kvinnlig könsstympning att klitoris och de inre blygdläpparna skärs bort. Den värsta typen, kallad infibulation eller "faraonisk" omskärelse, innebär att klitoris, de inre blygdläpparna samt delar av de yttre blygdläpparna skärs bort. Huden sys sedan ihop och ett litet hål lämnas för att menstruationsblod och urin ska kunna passera.

En undersökning som gjordes av Unicef 2003 visade att 97 procent av alla gifta kvinnor i Egypten är könsstympade. Bland de unga kvinnorna är siffran lägre, men enligt en nyligen genomförd studie är 50,3 procent av flickorna mellan 10 och 18 år könsstympade.

Könsstympning utövas i minst 28 länder i Afrika, vissa länder i Mellanöstern samt i delar av Asien. Det förekommer såväl i kristna som i muslimska kulturer.

Det beräknas att det finns omkring 135 miljoner flickor och kvinnor runt om i världen som har utsatts för könsstympning. Varje år utsätts två miljoner flickor för könsstympning ? omkring 6 000 varje dag.



För varje dag som går öppnar jag ögonen mer, för varje dag som går blir jag mer medveten om vad som händer runt om i världen och samhället och för varje dag som går brinner jag mer och mer för att göra någon skillnad här i världen!

För ingenting verkar vara som det borde och det gör mig så ledsen

Vänskap

Det är mycket svårare nu när man inte går i skolan längre att hålla kontakten med sina vänner och umgås som man gjorde förr. Back in the old days när man gick i skolan kunde man väldigt spontant hitta på något när skolan var slut och det är något mina vänner fortfarande gör, fast utan mig.

Jag har nog varit rätt dålig på att höra av mig nu när jag bara sitter hemma och degar, men jag har försökt att dra mig upp ur träsket och ringa folk. Det känns dock som att dom flesta alltid behöver plugga, är för trötta för att göra något eller ska hitta på ngt en kort stund för att sen dra hem och plugga eller göra annat så jag hinner aldrig in till stan för att träffa någon innan dom är färdiglekta och ska hem. Ingen vill planera in en dag då vi kan hitta på något heller så det känns som att jag sitter fast lite. Vet inte om det är jag eller mina vänner som hör av sig för lite, eller om det är båda kanske.

På vilken sida ligger bollen?

Arbetslös? Nej för fan!

Jag ringde nyss Sebastian angående jobbet på restaurangen Glaze i kista science tower, där jag har provjobbat i tre dagar. Han sa att just den tjänsten inne på Glaze inte funkar eftersom att jag inte har det som krävs än, har ju trots allt bara provat på servitrisyrket i tre dagar. Men däremot behöver dom folk för en "allt i allo"-tjänst och som det ser ut nu kan jag få jobba varje dag fast inte bara inne på Glaze utan också som konferensvärdinna och i den andra restaurangen, Zenit. Jag kommer jobba fem timmar per dag med timlön, precis som när jag provjobbade. På torsdag börjar min första dag som servitris/konferensvärdinna på riktigt =)

Drömtydare

Jag läste nyss igenom hela min blogg och fastnade på ett av mina inlägg där jag förklarar en hemsk och konstig dröm, en hemskt konstig dröm alltså.

Jag är väldigt intresserad och fascinerad av drömmar och undrar vad allt detta nonsens man drömmer hela nätterna kan betyda så jag googlade på drömtydare men fann ganska lite och det jag fann hjälpte mig inte mycket.


"Sigmund Freud: Drömtydare

Drömmarna övslöjar våra hemligaste drömmar

De använder sig av brottstycken av verkligheten i syfte att förfalska den: de visar världen, inte som den är, utan som vi skulle vilja att den var. Men just genom att ljuga om världen och vår plats i den säger drömmarna sanningen om oss, för de låter därmed våra innersta önskningar komma till tals - önskningar som kan vara så frånstötande att vi inte tillstår dom ens inför oss själva när vi vaknar.

Dessa obehagliga insikter stod att läsa för första gången i en vetenskaplig avhandling, utgiven av Deutickes bokförlag i Wien hösten 1899"



Jag vet inte vad jag ska tro riktigt, enligt den här texten är det en önskning från mitt inre att jag ska blöda från mina ögon?

Känns ju lovande för framtiden!



Min teori om drömmar:

Jag tror att drömmar är en reflektion på tankar, upplevelser, önskningar och fobier man har haft som vaken. En dröm är som en slags teori på vad som har hänt, vad man har tänkt och på hur man kan tänka sig/vill saker ska hända. En dröm är typ som ett spår av filosofi, den stora skilladen är att man som vaken begränsar sina filosofiska tankar och gärna håller tankarna relativt "friska" medans när man sover låter det undermedvetna sköta det hela.

(för att läsa min dröm gå in på november och läs det andra inlägget underifrån som heter "det var blood överallt")

Mind the gap

Snackade med Ida i telefonen en stund när hon berättade om en krönika hon, för någon dag sedan, läste i metro som handlade om att svenskar behöver så mkt vägledning i allt dom gör. Som tex när man åker tåg. I england säger dom bara "mind the gap" när man ska gå av tåget medan dom i sverige säger "tänk på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av". Vi behöver väl egentligen inte veta var och när vi måste tänka på avståndet, eller?

vi började översätta och filosofera i hur man skulle kunna säga istället.

"Mind the gap" -> "tänk på avståndet" -> "tänk på glipan"-> "hålla glipan i åtanke" -> "bry dig om glipan" -> "skit inte i gapet" -> "skit inte i glipan"

Sammanfattning: Glipa är ett jävligt fult ord!

Flytten

Igår var jag och träffade Birgitta angående lägenheten. Vi pratade länge om överneskommelsen och jag skulle fundera till imorn, Måndag. Idag ringde jag henne och sa att jag var tvungen att tacka nej till erbjudandet. Jag känner att det är för mycket ansvar med det hela och jag hade ingen bra känsla i magen när jag gick därifrån. Under mötet igår förklarade hon allt som skulle behöva göras och det ju två helt olika saker att höra vad som ska göras och uppleva det. Det sa jag till henne och hon sa det att OM hon inte skulle hitta ngn annan kanske hon skulle kunna ringa tillbaka så skulle jag kunna prova några veckor och se om det är ngt som passar bra och om det är det kan jag ju flytta dit efter det.

Så är planen nu.

Vad fan håller ni på med?! SLUTA!

Jag sitter här ännu en kväll i min fula stol och strosar runt i ett annat universum, nämligen internet. Jag sitter med grym ångest och illamående i hela kroppen. Med en stor klump i halsen och ett djupt hål i magen efter det jag just skådat!

Det började med att jag läste Sigurts grymma blogg och ville läsa fler kloka och inspirerande bloggar så jag googlade en massa och halkade in på ett sidospår, på en inte så grymt sofistikerad och alltid politisk korrekt blogg. Alex schulman har en fru vid namnet Katrin. Hon, liksom Alex själv, skriver en blogg som jag läste några inlägg på.

Jag hittade ett kort och tråkigt inlägg om hennes älskade päls och var bara tvungen att kolla kommentarerna på detta inlägg och självfallet fanns där grymt många inlägg om hur äcklig hon är som bär en riktigt päls osv. Jag håller med alla dom som tycker så, det är grymt jävla vidrigt och sjukt!

En av personerna som kommenterade detta inlägg skickade också en länk och frågade Katrin om hon fortfarande var lika sugen på att bära sin älskade päls efter att ha sett filmen som var länkad. Jag var självklart tvungen att titta på filmen och har inte många gånger under mitt liv känt sådant obehag och en sådan känsla som inte ens går att beskriva, som jag kände när jag såg detta.

Just nu vet jag inte var jag ska ta vägen, jag vill bara gråta och skrika. Kan inte förklara stormen av känslor som virvlar inom mig för tillfället och jag vågar inte ens tänka mig känslan djuren, som utsätts för det här, känner.

Det finns så mycket som händer runt om som jag inte förstår. Jag vet inte varför jag vill förstå, skulle det göra nån skillnad om jag fattade hur människor som gör detta mot djuren, eller dom människor som bär pälsen sen, tänker? Jag vet inte, men varje gång jag känner mig så förvirrad, försvunnen och förtvivlad över något jag tycker är så fel känner jag att jag vill förstå vad som är på gång innanför pannbenet på folk. Det skulle ju inte få mig att respektera eller acceptera det som händer, men på något sätt skulle det förhoppningsvis få mig att hitta ett sätt att stoppa skiten på.

www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_medSan

Bevara äktenskapet?

Jag läste på Magdas blogg för nån dag sen om detta och var tvungen att kolla upp det lite och det gjorde mig så frustrerad och arg att jag måste skriva ngt om det! Jag har inte läst alls mycket och jag har otroligt svårt att förstå deras sätt att tänka men här är mina tankar om det jag har läst.

Som jag har förstått det hela är det en bunt kristna typer som tycker att begreppet äktenskap ska stanna inom hetrosexuella förhållanden. Äktenskapet finns bland annat till för att stabilisera och skydda barnen i familjerna. Och det är ju ingen nyhet att homosexuella par inte kan få barn på samma sätt som hetrosexuella par kan, men det är inte heller någon nyhet att homosexuella par KAN få barn på ett eller annat sätt och här kommer den här bunten trångsynta och kränkande människorna och påstår att den samkönade reltionen principiellt är steril. Dom verkar tro att om homosexuella par gifter sig och inleder ett äktenskap med barn inblandade i bilden, kommer barnen hamna i bakgrunden på något vänster och att en stor del av poängen med äktenskap försvinner då.

Frågan är ju varför? Varför vill dom bevara begreppet äktenskap bland hetrosexuella par. Varför kan inte homosexuella par också få gifta sig och kalla det dom har för äktenskap istället för partnerskap? Jo, dom tror att om samhället låter andra människor än hetrosexuella få kalla sitt partnerskap för äktenskap öppnar det nya dörrar för andra samlevnadsformer som inte är accepterade av samhället.

Dom menar att om samhället accepterar homosexualitet kommer vi fortsätta acceptera andra samlevnadsformer som inte heller är accepterade av samhället. Vad nu det skulle vara?

En annan sak jag har svårt att förstå är att på sidan står det att partnerskap och äktenskap egentligen har samma innebörd. Det ger samma juridisk- och ekonomisk trygghet, den enda skillnaden är begreppet. Vad är då den stora grejen?! Ljuger dom, innebär verkligen äktenskap och partnerskap samma sak? Eller är det bara så att dom inte vill att homosexuella par ska förknippas med hetrosexuella par pga ett begrepp, är det så att dom inte vill att homosexuella par ska få ha en cermoni som hetrosexuella par har när dom inleder ett äktenskap? Har jag glömt att tänka på något för jag är så fruktansvärt förvirrad!


Är det inte dags att vakna upp ur 1800-talets "drömvärld" och börja leva i nuet?!


Det är ett upprop från 2006, gå in och läs på deras hemsida om deras sjuka tankar och syn på dagens samhälle och människorna i det!

http://www.Bevaraaktenskapet.se

image14


Flytt

Jag har tidigare sökt jobb som au pair i england men struntade i det för att jag tvivlade och kände att jag inte vill resa så långt bort från min familj och mina vänner. Jag har i några år velat flytta hemifrån till något eget där jag kan ha mina egna regler och ett eget liv. Tänk sen om man skulle kunna kombinera detta.

Imorse fick jag ett sms av Ida där det stod att hon snart ska flytta hemifrån och det fick mig att söka efter lägenheter på blocket nu när jag förhoppningsvis får servitrisjobbet. På blocket hittade jag en tjej på blocket som letade efter någon som kunde hjälpa till med hämtning, lämning och läxläsning 2-3 dagar i veckan i utbyte mot egen lägenhet i deras källarvåning och det nappade jag på snabbt. Ringde upp henne och lämnade ett meddelande på telefonsvararen. Några timmar senare ringde hon upp och vi pratade i telefonen ganska länge och vi bestämde träff på lördag. På lördag ska jag åka hem till hennes familj och lära känna dom lite mer och prata lite mer ingående om överenskommelsen. Det står mellan mig och en annan tjej så förhoppningvis känner dom mer för mig och då kan jag flytta in snarast. =D


Imorgon ska dom ringa från jobbet och säga om jag får det eller inte. Dom här tre dagarna har gått jätte bra och det känns lovande. Det lät på Sebastian, en av mina chefer, som att jag kommer få jobbet.

Håll tummarna för mig!

Gamlingen

Idag när jag satt på tåget mot stuvsta satt det två små tjejer på typ 7 år som fnittrade och pratade om allt möjligt när jag helt plötsligt hör "fniss, bla bla bla, jag är iaf inte som den där tråkiga gamlingen" och av någon anledning råkade jag titta upp och titta på dom just när en av tjejerna sa det då jag insåg att det var MIG hon menade. Varpå hon säger "alltså, jag menade ABSOLUT INTE dig, jag menade gubben som gick på perrongen". Hennes kompis sa ngt till henne o så svarade hon "men jaja, jag är klantig" Jag bara skrattade lite smått åt henne.


Så gammal är jag inte och jag ser definitivt inte ut som nån gamling! Det är fascinerande hur olika uppfattningar man kan ha om folks ålder beroende på hur gammal man är. om hon menade mig dvs.


Servitris

Idag har jag provjobbat på en lunchrestaurang i kista science tower som heter glaze. Ska jobba imorn och på onsdag också och efter det får jag veta om jag får jobbet =)

Har fått göra lite allt möjligt. Hällde salt och peppar i små fat, vek servetter, putsade glas, dukade av efter gästerna, kokade och serverade kaffe, serverade sallad, bröd, förrätt och efterrätt. Imorn ska jag väl servera huvudrätterna också.

Under fem timmar hann jag sitta ner en gång och det var när jag åt lunch. Under fem timmar han jag skära mig två gånger. Aj! Under fem timmar hann jag spana in den söta kollegan. yay!

Snart ska jag till IKEA och köpa min käraste käraste säng!!



Ja just det! I lördags hade jag födelsedagsfest med temat: stereotyper. Festen var lyckad som fan, jag hade iaf jätte kul. Det startade med lite alkoholproblem eftersom att typ hela sverige, eller iaf mina vänner, hade missat att systemet stängde tidigare pga det var alla helgona i helgen. Det verkade inte spela nån större roll, folk dansade till Anders "the DJ" "Af" Klintbergs musik.

Jag var utklädd till en sekreterare. Inte den gamla sorten med grått hår och lång kjol utan den som humpar chefen.. Hade på mig Saras läsglasögon hela kvällen och fick brutalt ont i huvudet eftersom att jag har bra syn från början.

Fick massa fina födelsedagspresenter av alla också =) Blommor och Jonny och Henke, Plojtrosor av Sven, Kroken och Janzon, 6 packet ahlgrens bilar av Anders, 1 ljus och rökelser av Amanda och Nisse, Gördinaegnaljus av Ida och Cesar, 1 filt och 1 kopp av Malin Ö och massa mer =)

Peace och grattis till mig!

image13

image12

image11


19 år

Idag fyller jag år. Jippiyay hooray!

Det var blood överallt!

Inatt drömde jag en sjuk dröm! Jag minns inte mycket, men det jag minns räcker.

Jag drömde att jag hade en jävligt redo finne som var alldeles röd och varig, än så länge är drömmen inte så sjuk. Lite äcklig kanske, men knappast sjuk. En liten detalj jag glömde berätta är att finnen, den röda och variga finnen satt i ögat. Inte på ögat utan iii ögat?!

Av någon dum anledning klämde jag min ögonfinne och rätt som det var börjar det forsa ut blod ur båda mina ögon, näsan och munnen precis som vatten forsar ner för ett vattenfall. Jag stod där med mitt blodfallsansikte och bara blödde och blödde. Det tog aldrig slut! Efter säkert, vad jag gissar var, 15 minuter slutade blodet spruta från mitt ansikte och jag tittade ner på mina fötter och upptäcker att jag står med blod upp till anklarna och känner hur det svider i ögonen. Kunde knappt se något heller. Efter det minns jag inget mer.


En veckas uppdatering


Nej, jag har inte dött. Uppenbarligen.


För en vecka sen sov jag inte på natten som vanliga människor. Jag gick och la mig kl 08.00 fredag morgon istället. Vaknade av ett samtal typ kl 3 på dagen och bestämde mig snabbt som fan att åka iväg till Linköping. Slängde ner packningen i väskan och drog iväg. Det var krångligt att så spontant ta sig 20 mil ner i landet. Det trodde man inte, men sen gick det till slut. Fick dessvärre sitta på golvet några stationer för att det inte fanns tillräckligt med platser på tåget. Suckelipuck! Till slut kom jag fram till min barndomsstad. Det blev att skynda sig till linköpings motsvarighet till Alby, Ryd. Hoppade in i duschen och kletade där efter på lite smink och sen blev det dags att ta sig till Flamman för utgång.

Tanken var att jag skulle stanna till söndagen men den första billiga bussen gick idag, Torsdag, så det fick bli den =)

Under veckan har det blivit några filmer hemma hos Hong, en långpromenad genom stan där vi bland annat smygtittade in i folks lägenheter och drömde oss bort, gick på både HG och Flamman, borstade, tvättade och klippte viggos klor, lunch med mormor, kvällsmacka hos moster, fika på stan, enorma mängder chips och godis etc...

Idag åkte jag med det nya bussbolaget bus4you istället för Swebus och jag måste säga att dom har lyckats jävligt bra med att få det bekvämt! Klev på bussen och fick se svarta stora fåtöljliknande stolar som skrek "sitt i mig, jag är fluffig och skönast i världen", som svar satte jag mig ner och njöt. Det fanns tillochmed fotstöd som man kunde hissa upp precis som på en fåtölj! Nu har dom kampanj så biljetten kostade bara 50 kr. Jag spottar SJ i ansiktet med deras "hej, du får sitta på golvet halva resan för endast 230 kr" på vägen ner till Linköping.

Gick av bussen, fortfarande med känsel i röven. woho! Mamma mötte upp mig och vi gick o shoppade vinterskor, blev visst 4 par. Upsii! När jag kom hem började jag rensa ur min garderob/förråd på all skit jag har tryckt in där under åren. Det tog X antal timmar och till slut fick jag nån ordning på det hela. Av nån konstig anledning har jag under åren slängt in en massa plastpåsar där och räknade nu hur många det var. Kom fram till lite mer än 100 plastpåsar.. Det låter inte mkt, men jag badade i påsar när jag satt där och försökte rensa! Insåg också snabbt hur många par skor jag äger, många fler än jag trodde! Jag är ju knappast en skogalning men ändå äger jag 22 par skor.. Hur gick detta till!?

Imorn bär det av till kista science tower på anställningsintervju på Vasakronan.
Önska mig lycka till!

Puss o kram!


image10
image9

RSS 2.0